Posts

Showing posts from 2014

pengarah program??

Image
assalamualaikum :)

pagi yg indah, hehe.. walaupun tgh demam, tpi aku rse seronok je hari ni, haha, alhamdulillah.. w'pun msih rse  x puas duk kt umah, tpi rse bersyukur dpt blek umah, jumpa family, kuar g jemputan kawen ngan family, ia satu terapi sbnrnye :) n yg pling best skali dpt nengok pak cik2 n mak cik2 aku yg tgh syok wt umrah kt Mekah, alhamdulillah, akhirnye tercapai jugak hasrat arwah mak tok nak dorg g sana :').. n x lupa kpd 'awk', haa, 'awk' la, haha, sori, serabut sket smlm.. n sbnrnye, sye memg cmtu, sye pun x tau pe yg sye nak sbnrnye, hahah, sori sgt2 k..

em, so now, aku kt bandar metropolitan tanjung malim :P haha.. em, sbnrnye, aku tgh rindukan suasana rumah aku yg pnuh ngan gelak ketawa aku dan kwn2 umah aku *dila, syera, syira ngan yun.. sume hepi je, x mcm skrg, sume nmpk serabut je.. ni sume sem 5 pnye psal!! ni sume esaimen pnye psal!! arghhhhh.. emm, haha, n sori kalu smlm aku x layan korg sgt sbb aku demam :( em, ok la, harap pasni kt…

CERITA

Image
assalamualaikum.. :)



hei, rambutan pun beri salam.. hahaha.. emm, dh berhabuk sgt blog ni, haha.. k, nampakla kebusyian aku di situ.. emm, actually, this week really2 hectic week.. *btul ke grammar aku ni? haha, haa, tpi minggu ni memg dahsyattttt.. byak sgt keje..

sok selasa ada kuiz subjek buah, ada presentation subjek buah - psal rambutan ofkossok nye ari rabu ada kuiz subjek moral ngan kuiz tajwid,lusa khamis ada presentation moral dlm mse yg sama kne siapkn KPD - rph, jsu, jsk, abm -_-dlm mse yg sama gak kne siapkan paperwork - 1st time jd pengarah program ~_~ emmmm, begitulahhh khidupan student tahun 3, hahahah.. so, kpd syera syg, my roomate, hopefully kalu aku ada tersilap ckp, termarah ke pe, sori sgt2 k, ye la, msing2 busy n kpala pning kn, huhu, sweet x aku?? haha.. k, pa pe pun, ada cter sket ni.. byak plak ayat2 yg sdap yg bleh aku kongsi kt sni..
1. solat itu waktu rehat  haa, slalunya ble msuk waktu solat, kte akan ckp  ' jap la, nak rehat jap, jap lg bru solat',…

aku sayang Allah

Image
assalamualaikum.. :')

so, just nak share lagu ni.. n right now, iam crying while hearing this song fkirkn cmne nak kurus n iam stressss.. iam also thinking that adkh sye x bersyukur.. huhu.. whatever la, emm,,  ok, lets enjoy this song..

aku sayang Allah by wali band

Andaikan diri ku bisa
Seperti yang lain
Yang Kau sayang
Yang Kau rindukan
Yang Kau cintai *
Aku lemah tanpa Mu aku lelah
Aku sungguh tak berdaya
Tolongku
Tolongku
Yaaa Allah Reff:
Setiap air mataku mengalir
Allah aku lemah dan tak berarti
Setiap derai tangis membasahi
Allah jangan tinggalkan aku lagi **
Aku sayang Allah
Aku rindu Allah
Aku Cinta Allah Back to *
Back to Reff
Back to **
Back to Reff
k guys, bye.. assalamualaikum.. :((

flashback 20 years ago

Image
assalamualaikum.. :)) 

alhamdulillah, skrg sye dh kt upsi, stelah cuti sem selama 2 bulan lbeh kt umah, memg berat sgt la hati nak tggalkan umah smlm, haha.. x sangka, skjp je dh tahun 3 kt upsi ni, dh sem 5 dh, huhu, dh senior la kte org, haha.. em, ok, cter ari ni,  2,3 ari sblm sye bleh sni, sye sempat membongkar album2 lme sye dan fmly sye.. hehe.. ok, jom kte nengok gmbo.. 

haaaa, ni la sye mse baby.. hehehe.. *cute kan??? hahahaha (perasan!!)


haa, yg kt sblh sye tu abg sye, kte org beza umur setahun je..


ok, wktu ni sye rse umur sye 4 tahun kot..


yg ni sye x sure umur sye bpe tpi wktu ni muka nmpk len sket..


yg ni pun, nmpk mcm ustazah2 gi tu, hahaha..


yg ni gmbo ngan abg sye jgk.. 


yg ni plak, yg tgh tu abg sye dan yg hujung pkai cermin mata tu sepupu sye.. (sye sorg je yg x pkai cermin mata dan pgang botol susu, huhu)


ok, gmbr yg ni, mse ni sye sekolah tadika PASTI.. mse periksa awal tahun sye dpt no 11 (kalu x silap), pastu periksa akhir tahun sye dpt no 2, so, dpt la piala, heh…

special besday present.. :))

assalamualaikum.. :)))

k, post kali ni pendek je.. just nk share ngan korg hadiah besday pling special yg aku dpt utk besday aku kali ni.. hehehe, it's from my friend ---> anis.. :)))) thank you so much.. so, korg bleh bce blog dia ngan klik link kt bwh k..

http://izzterror.blogspot.com/2014/07/eid-and-birthday-combo.html

k, that's all for today.. nnti kalu ada mse, kte cter psal raya plak k.. hehe..

k, bye n assalamualaikum.. :)

ramadan nak habis, raya nak dekat...

assalamualaikum.. :)

waa, dh lme nmpknya x menaip, hehe, cuti sem la katakan.. :)) emm, so, skrg ni.. emm, tggal 5 ari je lg ramadan bakal meninggalkan kte.. huhu, sgt sdeh sbb x tau dpt jumpa ramadan lg x tahun dpn.. insyaAllah, sama2 kte doa semoga kita semua dipanjangkan umur untuk berjumpa dgn ramadan lg tahun depan, amin.. :)

ok, so, maknanya, lg 5 hari kte bakal menyambut hari raya Aidilfitri.. :))) bleh kumpul duit raya byak2 *ehhh, hehehe.. tu sampingan.. yg syoknya raya, kte dpt eratkan sillaturrahim ngan saudara mara yg dh lme kte x jumpa.. :)

ok, spnjg ramadan tahun ni, yg bestnye sbb sbulan sye puasa kt umah.. alhamdulillah, bersyukur sgt2.. best sgt2.. hehe.. rse sgt best sbnrnye apabila kte dpt berpuasa ngan mak ngan abah, dpt ringankan sket kerja dorg kt umah, tmbh2 puasa kan, mstilah dorg cpt pnat.. so, kita sbgai anak2, tolong2 la dorg kemas umah ke, wat langsir baru ke *hehe, mak sye la tu, duk jahit langsir raya, hehe, ataupun tlong la pa pe yg patut.. haa, barulah …

masalah ada di mana - mana, Allah pilihan utama..

Image
assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, hari ini sye berkesempatan utk update blog yg dh berhabuk ni.. haha.. emm, lama gak tggalkan blog ni.. slalunya bila naik sem je, sye akan update.. tpi, naik sem ni, msuk umah baru, ada mslh wifi plak.. tu yg x dpt nak update.. ble dh dpt wifi, dh busy ngan esaimen ngan ada program bagai.. so, skrg ni dh nk msuk mnggu 13 utk sem 4, alhamdulillah.. :)

so, pelbagai cabaran, dugaan dan pengalaman yg manis, masam, pahit dan payau, haaa, sume ada.. hahaha.. sem ni la sem yg pling mencabar skali setelah sye lalui 3 sem sblm ni.. ngan esaimennye yg berlambak dan agak susah, ngan dak group buat hal, ngan masalah perasaan plak lg, ye la, ble dh stres kan, mcm2 pkir.. emm, memg mcm2.. dan alhamdulillah, sumenye dpt diatasi dgn adanya kwn serumah yg memahami, tmbh2 dak sebilik yg sgt memahami, memg sye syg la dia, *haha, msti dia terharu kalu da bce.. dan alhamdulillah ada mak yg sgt3 memahami dan sentisa mnjadi penghibur hati yang lara *wahh, ayat.. haha.. dan …