Posts

Showing posts from 2016

Welcome 2017

Assalamualaikum :))
Em, esok dah tahun 2017... haha, macam tak percaya  je dah masuk tahun baru, rasa sekejap sangat tahun 2016 nii.. tiba – tiba mood nak tulis blog tu datang, rasa macam nak throwback sikit benda2 yang dah jadi sepanjang tahun 2016 nii.. hehe

Tahun 2016 saya bermula dengan kes penipuan rumah sewa.. yang ni best sebab saya dengan kawan – kawan saya berjaya duduk di rumah sewa yang ber aircond tanpa bayaran. Tapi kami dah bayar deposit rumah tu, kira kami bayar sewa dengan duit deposit tu la.. Haha.. kami duduk dekat rumah tu seminggu, lepas tu kami cabut lari dengan meninggalkan surat cinta.. thanks to dila, timah, ngan yuni atas pengalaman ni.. hahaha #jahat
Ok, lepas tu saya duk serabut dengan tesis.. daripada peristiwa ni, saya belajar better kita permudahkan urusan orang, jangan susahkan sebab insyaAllah nanti Allah akan mudahkan urusan kita jugak.. walau tinggi mana pangkat kita, kita tetap kene hormat orang bawah kita.. Alhamdulillah, at last settle gak tesis saya…

adik beghadik :D

Image
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, hari ni ada mse skit nk update blog.. hehe.. dh alang2 bukak lappy kan, baru lpas update borang permohonan ckgu.. btw, tahniah kpd yg dh lulus interview bln 11 hari tu :) semoga korg sume dpt jd ckgu yg hebat dan dpt melahirkn anak bangsa yg lbeh gemilang, insyaAllah :)

so, hari ni sbnrnye nk cter satu bnda ni.. smlm, mak sruh g econsave beli brg dapur.. dh lpas bayar tu, sye memg slalu tegur2 guard econsave tu sbb dorg sume memg baik2.. sye tnye la sorg guard tu, x keje ke hari ni? pkai baju biasa je nii.. dia jwb, dh lme dh dia benti keje, nk dkat 7 bln dah.. sye pun ckp lg, ohh, nape dh x keje? dia kata dia dh x kuat nk keje, kaki sakit, dia ada gout, memg nmpk la kaki dia memg sakit, dia jln pun dia guna troli econsave.. 

pastu dia cter mcm2 kt sye.. dia kata, dia duk ngan adik ipar dia, bini dh mninggal, dia x de anak.. tu dia ckp, duk ngan org ni susah, w'pun adik ipar kan, tetap gak len.. dia kata adik ipar dia sruh dia duduk dlm blik je diam2…

Bisnes bersama mak :D

Image
assalamualaikum :)

Alhamdulillah, hari ni aku berkesempatan update blog jap, hehe :)) so, kali ni aku nk cter skit pe yg aku buat utk dptkan duit memandangkn aku x de keje tetap lg kan.. aku dpt offer keje kt satu kafe ni hari tu tpi aku terpaksa tolak sbb kalu aku keje nnti aku lg menambah keje mak aku.. kalu aku x keje, aku g amek n hntr adik2 aku sek.. kalu aku keje, mak aku yg kne amek adik2 aku sek, pastu kne hntr n amek aku keje lg, susah la, ksian mak aku.. so, tercetus la idea aku ngan mak keje sama2.. iaitu, jual nasi putih n mknn2 len ke sekolah aku dulu, ssaj.. :) sblm aku jual nasi sume ni, aku pernah jual kepek cis yg aku buat sndiri, mak aku jual roti naik.. kalu ada org tempah nnti kte org buatkan la.. skrg dua2 concentrate kt nasi je.. tpi kalu ada yg tempah roti naik nnti mak buat la.. ok dah, jom nengok gmbr :)



haa, cmni la lbeh kurg nasi yg aku ngan mak aku jual.. mse ni kte org jual nasi putih lauk asam pedas ikan pari + kobis goreng.. sebungkus rm5.. :)

yg ni plak…

A day to remember :*

Image
assalamualaikum :))) 

alhamdulillah, kte masih bernafas lg hari ni.. :) diharapkn semoga kte sume dlm keadaan sihat sbb skrg ni tgh musim sakit.. rmai org batuk, demam, termsuklah aku.. haha.. dh 2 mnggu batuk x baik2 ni.. hmm.. ok la, so, hari ni aku dh cter psal hari konvo aku hari tu :)) kte org gerak ke tanjung malim hari rabu, 21/9 ptg.. 










kte org g amek nenek mon dlu kt kg :) 

pastu kte org benti rehat jap kt dengkil.. hmm, sedap btul ilman mkn :D 






haha.. then kami terus ke tanjung malim.. smpai sana, msuk homestay, ohh, thanks to dila sbb tlong aku dptkn homestay.. kalu x, x tau la kt mana aku ngan family aku nk stay sbb homestay bnyak yg penuh wktu2 konvo ni.. mlm tu, aku x bleh tdo.. haha.. ngan batuk lg, ngan pkir mcm2.. rupanya rmai member2 aku x bleh tdo jgk mlm tu.. haha.. kul 5 baru aku tdo, kul 6 dh bgun sbb pkul 7.15 dh nk kne ada kt dewan.. pg tu, hujan kt sana.. alhamdulillah.. ohh ya, hari aku konvo 22/9 tu jgk hari besday amir.. so, hepi besday amir :) :) 





haa, gmbr2 ni …