Posts

Showing posts from December, 2012

STUDY WEEK

Image
assalamualaikum.. ;)

Alhamdulillah.. pada mlm ini, sye mencuri sedikit mse utk update blog sye.. haha.. skrg ni sbnrnye, sye tgh study subjek anatomi dan morfologi tumbuhan.. ha, subjek pe tu? ha, ala, dia mcm bio, tpi psal tmbuhan.. hm, so, gambar dia atas just sedikit kata2 semangat utk mnggu study week ni.. pa pe pun, study ke, x study ke, Allah jgn dilupakan kerana dia yang menentukan segalanya.. 

jadi, pe yg berlaku kat sye spnjng study week ni?? study ke, tido je ke.. hm.. sbnrnye, disebabkan terlalu tension duduk di kolej, sbb ada problem sket, sye rse susah nak study kat kolej, so, sye ikut kwn sye g umah mak cik dia kat setiawangsa, kl.. dgn harapan, sye akan dpt study dgn lbeh tenang di sana.. haha.. cer teka pe yg jd.. ha, sye hanya study wktu pg je.. slebihnya diisi dgn menonton tv di samping bantu ataupun melihat kwn sye msak dan juga berjln - jln di kl.. ha, memg suasana tenang dan nyaman dpt sye rasakan.. memg la, x study pun.. tpi memg sye rse relaks sgt.. kirakan, memg …

DOA

Image
assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, saya diberikan kesempatan untuk post something ari ni.. sebenarnya, minggu ni, sye dan dak klas x de la busy sgt.. sume nye berjalan ngan lancar.. alhamdulillah.. since mnggu lpas, kte org pnye pokok jagung dah berbuah.. kte dah mula kutip hasil.. tu la, sye ingat nak post gmbonya kat sini, tpi x fon sye x nak connect ngan lappy sye plak.. x de rezeki latu namanya.. x pe la, nnti kalu dah boleh, sye post k.. ;)

jd, ari ni sye agak geram ngan kawan sye sorg ni.. sbnrnye dah agak lama sye memendam perasaan geram kat dia.. tapi, sabar je la kan.. sye nak marah pun, sye bukannya baik sgt nak tegur2 org ni.. jd, kte sabar je la.. dan yang hanya saya mampu buat adalah mendoakan supaya dia diberi hidayah dan sedar akan sikap dia  yang terlalu mengambil ringan dalam kerja berpasukan.. bukan pe, markah group, so, mentang - mentang ahli yg lain buat keje, x kan kita nak amek kesempatan atas kerajinan org lain.. kita sepatutnya ada perasaan segan jika kita tidak…