Posts

Showing posts from January, 2016

sem 8 sudahhh

assalamualaikum.. :')

haii korg.. ohh, ok, tetiba teringat mse kte org jumpa prof yusof hari tu, dia tnye kte org, 'spe kte org?' then, dia kata dlm bm x de 'kte org'.. next time guna 'kami'.. hehe.. so, alhamdulillah, dh nk sminggu aku kt upsi.. patutnya 22/2 baru mula kuliah, tpi lecterer sruh blek sbb dia nk sruh kami mula buat final year project awl.. so nnti bleh siap cpat bnda tu kan.. yaa, hope so, insyaAllah.. ;')

btw, ble tnye hati, memg berat gler hati nk tinggalkn umah hari tu.. haha.. dh lme sgt duk umah kan, dri praktikal mula bln 7 tahun lpas, smpai laa ni baru jejak smula bandar metropolitan tanjung malim ni.. hehe.. lme sgt dh tu.. nsib baik mak pujuk, mak kata skjp je lg duk sana.. pastu kan dh hbis.. hehe.. ok mak.. :) bkn pe tau, tau kt sini serabut.. bnyak bnda nk kne buat.. buat final year project tu ingat senang ke? bnyak tau step dia.. huhu.. hari tu dh msuk dh lab, kuarkn semut2 yg aku dh tangkap tu, msukkn dlm petri dish, then skr…

cashier econsave kjap..

Image
assalamualaikum :) 

hehehe.. haha, gelak je lebih.. so, alhamdulillah, ada kesempatan sikit hari ni nk update blog.. lama dh x update.. sejak hbis praktikal hari tu, dh jarang bukak laptop.. duk umah mkn je, haha.. 

so, hari ni, nk cter psal aku kje.. x lme lpas hbis praktikal, duk umah je kan, cari la kje, cri duit skit sbb duit dh hbis, kahkah.. cternye, aku kje la kjap jd cashier kt econsave.. aku mula kje 26/11 smpai la 25/12.. haha, sebulan je aku kje, x tahan la sbb penat.. aku amek full time, dlm sminggu, ada 2 hari msuk morning, kul 8.30 pg smpai 6 ptg, 3 hari msuk noon, 1.30 tgh hari smpai 10.30 mlm ngan satu hari full, dri 8.30 pg smpai 10.30 mlm, satu hari rehat.. genap sminggu aku kje, which means hari pertama aku rest tu, aku demam.. hahaha.. lme gak aku demam, aku cuti 2 hari pastu aku kje jgk.. mse tu aku dh pkir nk benti keje, haha.. tpi aku tahan je la, nk ckupkn sbulan sbb nk duit bnyak skit.. huhu.. 

so, yg seronoknya kje ni ialah, member2 cashier yg sporting dan best.…