Posts

Showing posts from July, 2015

sekolah ohhh sekolah

Assalamualaikum J
Hmm, pe kabar sume? Haha, x pernah2 tnye kabar tetiba tnye ni dh knape ea? Haha.. ok, kali ni nak cter camne 3 hari praktikal kt ssaj.. hehe
Ok, aku dpt praktikal kt sek lme aku, sekolah menengah kebangsaan sultan abdul jalil.. means, aku duk kt kg sndiri, kt kluang, johor.. Alhamdulillah, bersyukur sgt,. bkn x nak g tmpt len, tpi dari segi kewangan, tempat tinggal dan sebagainya, bleh save sume bila duk kt umah sndiri ni.. blek umah pun mak dh siap masak.. hehehe..
So, hari pertama sek, hari terbuka sek aku rupanya. Hari ibu bapa dtg jumpa guru utk amek result n dgr ulasan guru.. Haha.. aku ingatkan aku x de kene buat pa pe la kan sbb aku mana ada pegang mana2 klas, ngajar pun x mula lg.. tpi, aku kne ganti ckgu yg x de.. aku ganti tu utk klas form 5 plak tu.. haha.. mula2 tu aku neves gak.. mana x nye, budaknye pun x knal tetiba kne jumpa mak bapak dorg.. result dorg agak teruk, so aku tau la tugas aku skrg bg semangat kt dorg supaya dorg x putus asa.. teruskan usaha…

dasar pompuan!!

assalamualaikum.. :')

hari ni, hari ke 15 kte berpuasa.. skjp je dh separuh bulan kte puasa.. maknanya x lama lg kte dh nak raya.. yg pompuan2 tu?? baju raya dh siap ke? hehe

so, hari ni tetiba aku tertarik nak cter psal pompuan.. pmpuan sering dikaitkan dgn emosi x stabil, jap marah, jap nangis, jap ketawa.. yg pling org takut ngan pmpuan yg mengandung, perghhh, lg la emosi x stabil.. haha.. pastu pmpuan x dpt buat keputusan ngan tepat dan bijak, x amek tahu hal dunia, berita semasa, dan sebagainya.. slalu kte akan lebih prefer laki drpd pmpuan, even pmpuan sndiri pun akan lebih memilih laki banding ngan pmpuan.. contoh, kte lg suka pengetua sek laki banding pengetua sek pmpuan, sbb kte tahu, laki dia lbeh cool, x cpt gelabah, bleh buat keputusan ngan tepat, x strict, kalu nak dibandingkn ngan pmpuan.. even kalu kwn2 pun, kengkadang kte lbeh prefer kwn ngan laki banding ngan pmpuan sbb dorg x de nak terasa2, nak masam2 muka, nak ngumpat2 ke, so, ini membuatkn kehidupan laki mnjad…