Posts

Showing posts from December, 2016

Welcome 2017

Assalamualaikum :))
Em, esok dah tahun 2017... haha, macam tak percaya  je dah masuk tahun baru, rasa sekejap sangat tahun 2016 nii.. tiba – tiba mood nak tulis blog tu datang, rasa macam nak throwback sikit benda2 yang dah jadi sepanjang tahun 2016 nii.. hehe

Tahun 2016 saya bermula dengan kes penipuan rumah sewa.. yang ni best sebab saya dengan kawan – kawan saya berjaya duduk di rumah sewa yang ber aircond tanpa bayaran. Tapi kami dah bayar deposit rumah tu, kira kami bayar sewa dengan duit deposit tu la.. Haha.. kami duduk dekat rumah tu seminggu, lepas tu kami cabut lari dengan meninggalkan surat cinta.. thanks to dila, timah, ngan yuni atas pengalaman ni.. hahaha #jahat
Ok, lepas tu saya duk serabut dengan tesis.. daripada peristiwa ni, saya belajar better kita permudahkan urusan orang, jangan susahkan sebab insyaAllah nanti Allah akan mudahkan urusan kita jugak.. walau tinggi mana pangkat kita, kita tetap kene hormat orang bawah kita.. Alhamdulillah, at last settle gak tesis saya…

adik beghadik :D

Image
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, hari ni ada mse skit nk update blog.. hehe.. dh alang2 bukak lappy kan, baru lpas update borang permohonan ckgu.. btw, tahniah kpd yg dh lulus interview bln 11 hari tu :) semoga korg sume dpt jd ckgu yg hebat dan dpt melahirkn anak bangsa yg lbeh gemilang, insyaAllah :)

so, hari ni sbnrnye nk cter satu bnda ni.. smlm, mak sruh g econsave beli brg dapur.. dh lpas bayar tu, sye memg slalu tegur2 guard econsave tu sbb dorg sume memg baik2.. sye tnye la sorg guard tu, x keje ke hari ni? pkai baju biasa je nii.. dia jwb, dh lme dh dia benti keje, nk dkat 7 bln dah.. sye pun ckp lg, ohh, nape dh x keje? dia kata dia dh x kuat nk keje, kaki sakit, dia ada gout, memg nmpk la kaki dia memg sakit, dia jln pun dia guna troli econsave.. 

pastu dia cter mcm2 kt sye.. dia kata, dia duk ngan adik ipar dia, bini dh mninggal, dia x de anak.. tu dia ckp, duk ngan org ni susah, w'pun adik ipar kan, tetap gak len.. dia kata adik ipar dia sruh dia duduk dlm blik je diam2…