Posts

Showing posts from February, 2013

:)

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, hari ni, mlm ni, sye berkesempatan update blog.. alhamdulillah juga, kte msih bernyawa ari ni, dan ari ni ari khamis, sunat bce surah yasin.. :)

hm, sye baru lpas blek dari shopping td.. berturut - turut program kat kolej2 di sini, mentang2 duit pt dah msuk, hm, memg best la kan g shopping.. tpi, ha, dlm mse yg sama, permulaan sem ni kan, mcm2 nak kene beli dan bayar, beli buku, bayar duit program, dan pelbagai lagi.. tpi insyaAllah, smoga Allah permudahkan segalanya.. :)

tpi tu la, memg susah kan kalu x de duit.. sye dpt gak la merasainya beberapa ari ni.. x de duit bkn sbb pe, sbb kolej jauh ngan atm, pastu atm tu plak dlm servis, hm, memg x leh cucuk duit la.. nsib baik dpt kwn yg baik dan x kedekut, so, pinjam la duit dia dulu.. tpi skrg dah bleh kuarkan duit dah, nak pnjam dia pun dah segan dah, bila dah ada duit, cepat2 g byar blek hutang kat dia.. pa pe pun, alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya.. :)

tpi pa pe pun, saat ni, sye tgh rindu kat…

WELCOME BACK..

assalamualaikum.. :)
alhamdulillah, sye berkesempatan update blog mlm ni.. mlm merupakan mlm pertama sye di upsi, utk sem 2.. so, pejam celik, pejam celik, habis dah cuti sye selama sebulan lbeh di rumah.. 
hm, segala mcm pengalaman yg sye dpt sepanjang berada di rumah.. ada pengalaman yg manis, ada yg pahit, ada yg masam manis.. haha, sume ada.. yg pling best skali, pengalaman kene kunci dlm bilik abg sye bersama adik beradik sye, kecuali uda.. hahahah.. wlaupun sye agak tkut mse tu sbb nak kene marah, tpi bnda ni kelakar sbnrnye.. dgn pertolongan uda la kte org dpt kuar bilik.. hm, mcm2.. 
tpi, walau apa pun, manis ke, pahit ke, kelat sekalipun keadaan kat umah, sye tetap berasa sdeh utk meninggalkn umah utk kembali semula ke kolej.. wlaupun keadaan kat umah cmtu, sye tetap bersyukur sye lalui sume tu bersama fmily sye, kalu kte lalui sorg diri atau dgn org mesti lain kan feeling dia? dan kekuatan yg kte miliki utk berhadapan dgn segala apa rintangan juga lain jika kte bersama dgn fmil…

REZEKI.. :)

assalamualaikum.. ;)

alhamdulillah, sye berksempatan update blog ari ni.. nak tau x, sbnrnye sye curi bb wktu ni, sbb kalu x, nnti ada je org len yg guna, baik sye amek dulu.. heheheheh

k, post kali ini, sye nak cter sket pe yg berlaku mnggu ni.. hm, sye ngan kwn baik sye mse kat matrik nak jmpa n jln2.. so, kte org pun decide nak g jb, umah salah sorg kwn sye, mira.. ari sabtu, kte org deal, nak g jb ari selasa, so sye pun dgn pantasnya pegi la beli tiket.. tetiba, kwn sye yg dri bp ckp dia ada appoinment ngan doktor ari khamis, kte org ingat nak stay sana smpai khamis la, so mcm nk tukar tarikh waktu tu, tapi kte org bincang lg, then, kte sepakatnya, kte org g jugak ari selasa n blek ari rabu..

alhamdulillah, perjalanan dri kluang ke jb berjlan ngan lancar.. sye ngan nad x henti bercerita kat dlm bas, dah lme x jmpa la katakan, byak la cter, cter sdeh ada, marah ada, cter best ada, sumenye dikonsi bersama.. alhamdulillah, seronok dpt kwn cam dorg.. smpai kat umah mira, mak dia dah siap…