Posts

Showing posts from 2017

Working, Walking And Shopping :P

Image
assalamualaikum :) 
Alhamdulillah kita masih bernafas hingga ke hari ni.. Alhamdulillah jugak atas segala nikmat yang telah Allah berikan pada kita.. terlalu banyak nikmat yang Allah dah bagi, kita je yang tak pandai nak bersyukur.. huhu :(.. ok dah, hehe, so, hari ni nk citer pengalaman aku kerja dekat dewan makan asrama sekolah adik2 aku.. kat sek rendah adik aku ada asrama.. tapi tak ramai laa, budaknya dalam 70 orang je.. ok, jom aku citer berdasarkan gambar kat bawah..  

ok, ni kak yuni ngan kak tini.. dorang ni laa kawan kat tempat kerja aku.. dorang tukang masak kt dewan makan ni.. dorg baik sgttt.. huhu.. aku dah mula sayang kat dorang dua ni.. dorang berdua masak, serius sedap, padahal dorang campak2 je.. haha.. 


mse ni 1st time kita orang gi makan kat luar sama2.. keluar ni pun sebab dewan makan kita orang dapat gred A dari pegawai kesihatan.. hehe.. 


ok, yg belakang baju ungu tu ustza zun, sikgu sekolah ni.. dia stay kat bilik warden asrama.. yg duduk tu nama dia haiqal.. …

Tanam Anggur :P

Image
assalamualaikum :) hai hai haiii, haha..
hari ni saya nk cerita pasal buah anggur dekat belakang rumah.. hehe, ok gurau je, sebenarnya nak cerita pasal kerja.. saya baru lepas tak dpt kerja ni sebenarnye.. saya mintak kerja kerani kat satu company ni, tapi tak dapat pulak.. haha.. mungkin sebab saya degil, abah tak kasi kerja tapi saya gi cari kerja jugak, haha.. 
semalam, saya ada mintak satu kerja jugak, kat kedai potostat.. dapat dah kerja tu, gaji rm600, kerja 6 hari seminggu dari pukul 8 pagi sampai 5 petang.. baik owner kedai tu.. tapi abah tak kasi kerja pulak, haha.. abah suruh cari kerja tetap terus.. so, saya pun cakap la saya memang ada mohon macam2 kerja tetap.. 

jap ea, saya nak tunjuk gambar.. saja simpan sini, buat kenangan.. nanti2 boleh baca semula n boleh ingat semula moment2 susah nak cari kerja ni.. hehe.. 





disebabkan saya tak dapat interview untuk jadi cikgu sebelum ni kan, lepas ni tak tahu laa ada panggilan interview lagi ke tak, haa, nak tau saya buat apa? mula - m…