Posts

Showing posts from March, 2013

;) :)

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, sye free ari ni, tu yg bleh update blog.. dan alhamdulillah, kte masih bernafas hingga ke ari ni.. so, cter pe ek mnggu ni?? hehe

ha, mnggu ni sye ada program under subjek pmbangunan sahsiah.. objektif program ni of course nak mmbangukan sahsiah bakal2 guru upsi.. so, prgram ni mula jumaat mlm sbtu dan berakhir hari sbtu ptg.. yg mlm tu, just intro je, dia pecahkna kte org kpd 14 kmpulan, sye kmpuln 8.. :)

hm, pe yg bestnya program ni, sye ngan ahli kmpulan perlu melakukan khidmat masyarakat smbil mngumpul smbangan utk rumah anak yatim.. sume kmpulan wajib membawa balik rm100 utk didermakan k eanak2 yatim.. so, kte org pun mula la jln keliling tnjong mlim, mncari kdai2 utk kami buat krja, then dia bg la duit utk anak yatim.. mulanya, kte org x tau nak g mana.. g kdai mkn, baru kul 10 mse tu, xbyak lg pinggan yg kte org bleh basuh, g pun, dorg x bg kte org buat kje sbb dorg dah rmai pkerja.. then, kte org bncang, kte org pecah kpd 2 kmpulan.. sye ngan k…

MENANG!!!.. :)

Image
assalamualaikum.. :) 

Alhamdulillah, bersyukur kpd Allah kerana kita msih hidup hingga ke hari ini.. dan Alhamdulillah, sye berkesempatan update blog ari ni.. 

so, pd mulanya, sye ingat kan mnggu ni pnye sbtu ngan ahd sye free, sbb program ditunda ke mnggu hdpn.. nak dijadikan cerita, kolej sye telah mengadakan program.. Hari Interaksi Khar.. hm, mcm pertandingan yg bleh sume warga khar join.. sye pun x lpaskan peluang ni.. g pun sye blom ada markah utk stay kolej utk next sem.. 

so, sye pun decide, nak msuk prtndingan badminton la.. sye ajak kwn sye, dila, dia pun kata ok, g pun x de bnda nak buat mnggu ni.. kte org register la utk msuk comp tersebut.. so, ptg smlm kte org lwn.. mulanya, kte org just msuk utk dapatkan markah, kte org just nak main gitu2 je la, kalu kalah awl2 pun x pe, janji dpt sijil.. haha.. g pun, sye dah lama sgt x main.. dulu mse duk kat umah, slalu la ptg2 training ngan abg sye.. sye sbnrnye respek la abg sye sbb wlaupun dia main ngan org yg x pndai main cam sye, …

HOTEL.. :))

assalamualaikum.. :)
alhamdulillah, kte masih lg hidup di muka bumi Allah pada hari ini, dan Alhamdulillah, sye berksempatan utk update blog ptg ni.. heheh
so, kalu hujung mnggu lpas sye ada kem kepimpinan anak johor, mnggu ni sye ada kursus keusahawanan kat hotel quality di shah alam.. ha, wktu sye update blog ni, sye baru jgk la smpai kolej, dlm kul 3 td, skrg kul 4..  jd, post kali ni, sye nak cter sket psal kursus ni..
memg best!! syok sgt!! knape best dan syok?? sbb pling utama skali ialah kte org x pyh bayar 1 sen pun utk kursus ni.. sumenye telah ditanggung oleh bhgian keusahawanan upsi.. hm, dah la stay hotel, *sye memg jarang sgt duk kat hotel, sbb tu sye xcited sgt.. heheh.. dah nama duk hotel kan, sblm pegi tu, kte org memg dah terbayang, mknn byk, pastu sdap2, pastu bilik ada aircond, ada tv, pulak tu kursus ni just sempoi2 je, diorg nak ajar cara urus ladang dgn baik, nak tanam pe, nak wat cmne, duit cmne, nak beli barang kat mana, pastu nak pasarkan barang kte tu kat mana, …

KEM.. :)

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah kte msih hidup pd hari ini dan alhamdulillah sbb sye berkesempatan update blog pd mlm ni.. 

so, msti korg tertanya - tnya kn psal rm70 tu? ala, yg utk kem persatuan sye, yg sye cter kat post sye yg lpas.. ha, pd mulanya, sye dah bayar dah kat exko sye rm70, nak kata sdeh tu memg sdeh, tpi mcm x de perasaan sgt mse tu.. keesokan mlmnya, kte org ada meeting bg menentukan sama ada kem tu jd ke x.. nak tau pe jd? ha, kte tggu lpas iklan ni.. eh, x de la.. hehe.. kem tu berjln tpi tmpt dan tarikh ditukar, jd, kos utk ke kem tu pun berkurang.. dan alhamdulillah, sye dpt blek rm70 tu.. yuuhuuu!! best sgt mse tu, x sangka sgt la bleh dpt blek.. hm, pa pe pun, alhamdulillah sgt2.. :)

tpi, walau pe pun, sye tetap kesian kat akak2 exko sye.. dia nangis tau mlm tu sbb kem ni tukar tmpt.. sye faham pe yg dia rse.. dia bersusah payah, buat paperwork, mntak duit dari sana sini, pergi sana sini cari tmpt kem, call org ni, org tu, sume guna duit sndiri, lastly, kem ni d…

mslh -> air terjun

assalamualikum.. :)
alhamdulillah, ari ni sye berkesempatan update blog.. smoga semuanya berjalan dgn lancar ari ni.. insyaAllah..
jd, ari ni, pg td spatutnya sye ada klas kul 8, tpi klas tu dah tukar ke ari khamis, so, kte org dah free.. tetiba, sye tgh drive keta ni *ari ni tetiba z sruh sye yg drive*, dorg kata, jom la g air terjun kalumpang.. bila sume nk g, sye pun bwk la ke destinasi yg terplan tetiba tu.. hahah.. best jgk, x jauh pun, dlm 10 minit je dri upsi.. ok la, dpt gak tenangkan fikiran skjp.. 
memg kalu nak ikutkan skrg ni, memg tgh ada mslh.. mslh duit.. sye pnye persatuan, sye rakan exko, kte org kene conduct satu kem kepimpinan, dan mula la segalanya - buat kertas kerja, cari kem, bas, dan yg pling pnting skali ialah - duit.. duit telah menyusahkan exko2 kte org.. dan lastly, kte org x dpt nak mntak sponsor,   keputusan akhir, sume kene bayar RM70 utk pergi kem di ulu langat, johor selama 3 hari 2 mlm.. what? 3 ari 2 mlm rm70?? spe nak pergi?? sye sebagai rakan exko dis…