Posts

Showing posts from November, 2016

Bisnes bersama mak :D

Image
assalamualaikum :)

Alhamdulillah, hari ni aku berkesempatan update blog jap, hehe :)) so, kali ni aku nk cter skit pe yg aku buat utk dptkan duit memandangkn aku x de keje tetap lg kan.. aku dpt offer keje kt satu kafe ni hari tu tpi aku terpaksa tolak sbb kalu aku keje nnti aku lg menambah keje mak aku.. kalu aku x keje, aku g amek n hntr adik2 aku sek.. kalu aku keje, mak aku yg kne amek adik2 aku sek, pastu kne hntr n amek aku keje lg, susah la, ksian mak aku.. so, tercetus la idea aku ngan mak keje sama2.. iaitu, jual nasi putih n mknn2 len ke sekolah aku dulu, ssaj.. :) sblm aku jual nasi sume ni, aku pernah jual kepek cis yg aku buat sndiri, mak aku jual roti naik.. kalu ada org tempah nnti kte org buatkan la.. skrg dua2 concentrate kt nasi je.. tpi kalu ada yg tempah roti naik nnti mak buat la.. ok dah, jom nengok gmbr :)



haa, cmni la lbeh kurg nasi yg aku ngan mak aku jual.. mse ni kte org jual nasi putih lauk asam pedas ikan pari + kobis goreng.. sebungkus rm5.. :)

yg ni plak…