CERITA

assalamualaikum.. :)



hei, rambutan pun beri salam.. hahaha.. emm, dh berhabuk sgt blog ni, haha.. k, nampakla kebusyian aku di situ.. emm, actually, this week really2 hectic week.. *btul ke grammar aku ni? haha, haa, tpi minggu ni memg dahsyattttt.. byak sgt keje..

  • sok selasa ada kuiz subjek buah, ada presentation subjek buah - psal rambutan ofkos
  • sok nye ari rabu ada kuiz subjek moral ngan kuiz tajwid,
  • lusa khamis ada presentation moral 
  • dlm mse yg sama kne siapkn KPD - rph, jsu, jsk, abm -_-
  • dlm mse yg sama gak kne siapkan paperwork - 1st time jd pengarah program ~_~
emmmm, begitulahhh khidupan student tahun 3, hahahah.. so, kpd syera syg, my roomate, hopefully kalu aku ada tersilap ckp, termarah ke pe, sori sgt2 k, ye la, msing2 busy n kpala pning kn, huhu, sweet x aku?? haha.. k, pa pe pun, ada cter sket ni.. byak plak ayat2 yg sdap yg bleh aku kongsi kt sni..

1. solat itu waktu rehat 
haa, slalunya ble msuk waktu solat, kte akan ckp  ' jap la, nak rehat jap, jap lg bru solat', tpi nabi dan sahabat2nye dlu x sabar tggu nak solat sbb solat tu wktu rehat yg sbnr - logiknya - wktu solat kte x bleh fkir bnda2 len selain Allah.. so, otak kte spatutnya berehat pd wktu tu.. tpi kita2 ni, wktu solat la sume2 bnda nk pkir.. sama la mcm aku pun.. haiyaaaaa.. 

2. org baik biasanya akan 'pergi' lbih awal 
k, cer bce perbualan ni: anak : ayah, knape orang yang baik biasanye meninggal awal? 
                                      ayah : anakku, kalu kamu pergi ke taman, bunga mana yang kamu
                                                akan petik?
                                      anak : mestilah bunga yang paling cantik dan paling baik

see.. that's why org yg baik biasanye pergi lbeh awl dan bersyukurlah kpd yg msih hidup sbb tuhan masih bg kesempatan utk bertaubat.. 

3. biasanya org yg tahap kewangannye x begitu baik mempunyai anak yg ramai
logiknya, yg kte tahu, ble kte meninggal dunia nanti, terputuslah semua amalan melainkan doa anak yg soleh, sedekah jariah dan ilmu yang bermanfaat.. so, org yg tidak berduit (tidak mampu utk sedekah jariah) insyaAllah akan dpt doa dari anak - anak mereka yg ramai td.. dan begitulah sebaliknya.. ini membuktikan bahawa Allah itu adil.. :)

hmm, k la, tetiba ada member wasap, tmbh keje *aduhhh, keje aku dh byak dh weiiiii.. emm, k la, jumpa lg nnti, insyaAllah.. jap! busy2 pun, jgn lupa bce Quran tau sume.. tau! ingat tau!! hehe

k, bubye, assalamualaikum.. :))) 

Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

Tanam Anggur :P

cashier econsave kjap..