;) :)

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, sye free ari ni, tu yg bleh update blog.. dan alhamdulillah, kte masih bernafas hingga ke ari ni.. so, cter pe ek mnggu ni?? hehe

ha, mnggu ni sye ada program under subjek pmbangunan sahsiah.. objektif program ni of course nak mmbangukan sahsiah bakal2 guru upsi.. so, prgram ni mula jumaat mlm sbtu dan berakhir hari sbtu ptg.. yg mlm tu, just intro je, dia pecahkna kte org kpd 14 kmpulan, sye kmpuln 8.. :)

hm, pe yg bestnya program ni, sye ngan ahli kmpulan perlu melakukan khidmat masyarakat smbil mngumpul smbangan utk rumah anak yatim.. sume kmpulan wajib membawa balik rm100 utk didermakan k eanak2 yatim.. so, kte org pun mula la jln keliling tnjong mlim, mncari kdai2 utk kami buat krja, then dia bg la duit utk anak yatim.. mulanya, kte org x tau nak g mana.. g kdai mkn, baru kul 10 mse tu, xbyak lg pinggan yg kte org bleh basuh, g pun, dorg x bg kte org buat kje sbb dorg dah rmai pkerja.. then, kte org bncang, kte org pecah kpd 2 kmpulan.. sye ngan kmpulan sye g pasar awam tnjong mlim.. ha, di sini, segalanya bermula.. heheh.. 

kte org g la kat satu kdai runcit ni, dia sruh kte org plih bwang.. haha.. just cantikkan je bawang tu, sbb dia nak jual bwang tu.. hm, best la jgk.. kmpulan lg satu dorg g tmn perumhan, buat la kje mcm bersih2kn laman umah dorg, cm tu la.. sye pnye kmpuln dpt rm50 dri pak cik kdai tu, yg g tman prumhn tu, dorg dpt dlm rm60.. alhamdulillah, kte org dah dpt lbeh dari yg dikhendaki.. 

so, pe yg sye nmpak, dri aktiviti ni, kte kne ada budi bhasa yg tggi, ye la, kte nak wat kje, pastu kalu bleh nak la dia byar sket, kalu kte x reti ckp, susah sbnrnye.. lastly, bila dikira - kira, sume skali, 14 kmpulan pnye kutipan, kte org dpt kmpul rm1744.. jumlah yg pling byak dri yg sblm2 ni aktiviti ini dibuat.. alhamdulillah, mngkin berkat kte org ikhlas nak mntak duit utk anak yatim kot, tu yg senang je tu sumenye.. alhamdulillah.. :)

hm, so, ni je la cter utk mnggu ni.. inysaAllah, kte update blog kat umah mnggu dpan.. insyaAllah.. :) x sbar nak blek umah, hope everything will be fine at home.. huhu.. hm, k la, bye, assalamualaikum.. ;)

Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

cashier econsave kjap..

Tanam Anggur :P