MENANG!!!.. :)

assalamualaikum.. :) 

Alhamdulillah, bersyukur kpd Allah kerana kita msih hidup hingga ke hari ini.. dan Alhamdulillah, sye berkesempatan update blog ari ni.. 

so, pd mulanya, sye ingat kan mnggu ni pnye sbtu ngan ahd sye free, sbb program ditunda ke mnggu hdpn.. nak dijadikan cerita, kolej sye telah mengadakan program.. Hari Interaksi Khar.. hm, mcm pertandingan yg bleh sume warga khar join.. sye pun x lpaskan peluang ni.. g pun sye blom ada markah utk stay kolej utk next sem.. 

so, sye pun decide, nak msuk prtndingan badminton la.. sye ajak kwn sye, dila, dia pun kata ok, g pun x de bnda nak buat mnggu ni.. kte org register la utk msuk comp tersebut.. so, ptg smlm kte org lwn.. mulanya, kte org just msuk utk dapatkan markah, kte org just nak main gitu2 je la, kalu kalah awl2 pun x pe, janji dpt sijil.. haha.. g pun, sye dah lama sgt x main.. dulu mse duk kat umah, slalu la ptg2 training ngan abg sye.. sye sbnrnye respek la abg sye sbb wlaupun dia main ngan org yg x pndai main cam sye, dia tetap jgk ajar sye smpai sye pndai.. huhuhu.. thanks my bro.. ;)

hm, bila kte org dah msuk dewan tmpt lawan tu, semangat tu mula dtg.. dia cam ni main dia.. satu blok hntr 5 psukan regu.. so, mula tu, sye, blok 5, lwan ngan blok 7.. regu pertma, blok 5 menang.. regu kedua, blok 5 menang.. ha, mse tu, kte org dah mula semangat.. kte org regu kelima.. kalu yg awl2 tu bleh menang, kte org pun msti bleh kan.. so, lastly, kte org menang gak, dan utk final, blok 5 akan berdpan ngan blok 8, sbb blok 8 menang mse lwan ngan blok 6.. 

perlwnan final berlangsung mlm tu.. sye ngan dila jd regu kedua plak.. hm, so, awl2 kte org dah kene lwan la.. kte org tawakal je, nmpak cam pihak lwn ni kuat2.. kte org x kisah pun, kalu kalah ngan dorg pun kte org dah dpt no2.. hehe.. sdapkn hati.. so, perlwnan sye ngan pihak lwn sgt sengit.. regu yg lwn ngan sye bleh tahan la terernye.. set prtama, kte org menang, set kedua, kmpulan lwn menang, set penentu, alhamdulillah, kte org menang.. yuuhuuu.. pastu, kte org tnye regu prtama group kte org, diorg pun menang.. regu ketiga pun menang.. so, automatically, blok kte org menang, lg dua regu group kte org x pyah lwn pun x pe.. hehe.. syukur alhamdulillah, kemenangan milik kte org.. ;)

so, skrg ini, sye tgh sakit2 badan.. hahah.. seriusly, lenguh sgt satu bdan, lg2 tgn.. pulak tu, sye x bleh tdo.. knape ntah.. bdan dah pnat sgt dah.. tpi nak tdo susah sgt.. hmm.. 

so, drpd prtndingan ni, sye dapati bahawa bdak blok sye sume sempoi2, kte org dah jd geng dah skrg wlaupun pd mulanya saling tidak mengenali.. Alhamdulillah.. kte org siap bleh berkongsi idea atau skill utk menang.. hm, so far, best la ngan dorg smlm.. yg kedua, satu skill sye, bce bismillah stiap kali nak wat pukulan.. ha, baru la bola tu berapi sket, pihak lwan nengok pun tkut.. hehe.. x la,  insyaAllah, bola tu x tersasar dan kte dpt mata.. kan Allah perlu sentiasa dia hati.. :)

sje nak kongsi, ada sorg ni, dia tulis kn nme sye guna tulisan khat.. cantik sgt.. thanks ya kat org tu kalu dia bce post sye ni.. hehe.. ;)


ha, cantik kan.. hehe.. hm, k la, smpai sini dulu utk kali ini.. insyaAllah, kalu mnggu dpan ada cter best, sye cter k, insyaAllah.. ;) k, bye, assalamualaikum.. :)

Comments

Popular posts from this blog

tesis ohh tesis

adik beghadik :D

A day to remember :*