mslh -> air terjun

assalamualikum.. :)

alhamdulillah, ari ni sye berkesempatan update blog.. smoga semuanya berjalan dgn lancar ari ni.. insyaAllah..

jd, ari ni, pg td spatutnya sye ada klas kul 8, tpi klas tu dah tukar ke ari khamis, so, kte org dah free.. tetiba, sye tgh drive keta ni *ari ni tetiba z sruh sye yg drive*, dorg kata, jom la g air terjun kalumpang.. bila sume nk g, sye pun bwk la ke destinasi yg terplan tetiba tu.. hahah.. best jgk, x jauh pun, dlm 10 minit je dri upsi.. ok la, dpt gak tenangkan fikiran skjp.. 

memg kalu nak ikutkan skrg ni, memg tgh ada mslh.. mslh duit.. sye pnye persatuan, sye rakan exko, kte org kene conduct satu kem kepimpinan, dan mula la segalanya - buat kertas kerja, cari kem, bas, dan yg pling pnting skali ialah - duit.. duit telah menyusahkan exko2 kte org.. dan lastly, kte org x dpt nak mntak sponsor,   keputusan akhir, sume kene bayar RM70 utk pergi kem di ulu langat, johor selama 3 hari 2 mlm.. what? 3 ari 2 mlm rm70?? spe nak pergi?? sye sebagai rakan exko disuruh utk bg tau sume org psal bayaran ni dan jika spe x nak bleh dilucutkan jwtn.. what? smpai bleh kene lucut jwtn?? biaq benaq ni?? hahah.. sbnrnye ianya hanya sekadar ugutan sbb kte tau kn, spe je nak g dgn harga semahal tu.. sye pun tgh pkir cmne nak lari bnda ni.. 70 hinggit tu!! ingat sket ke.. huhu.. skrg ni sye sgt berharap sye bleh letak jwtn dri mnjadi rakan exko ni sbb mcm dah sesuka hati nak letak jwtn sume org, haha dan yg pling penting skali, sye nak lari drpd rm70 sye melayang.. hm, cmne ni?? ya Allah, tlong aku!!

memg skrg ni tgh guna byak duit.. kalu bleh sye senaraikan, pemb sahsiah - rm40, eng 2 - rm25, 3P - rm28, total - rm93, setakat ni.. x tau la lpas ni.. dan skrg sye kene bayar rm70 utk kem ni.. hmmmm.. x tau la.. sye bkn nak memburukkan persatuan sye, tpi tlong la, x sume org berduit, dan bg yg berduit pun, kene la berjimat.. kalu nak wat program, tlong fikir mengikur kemampuan, kalu agak2 persatuan x de duit, jgn buat dulu, kumpul duit dulu, baru buat program, setidak - tidaknya x menyusahkan org.. *luahan hati, buat mse ni.. 

hm, k la, smpai sini dulu.. hope mslh ni akan selesai x lama lg.. dan, harap sumenya berjlan ngan lancar.. insyaAllah.. pa pe pun, ingat, Allah sentiasa disisi kte.. 

k la, ngantuk sudah.. slmt ptg sume.. :) bye, assalamualaikum..     

Comments

  1. alah beb,nme kt blog pakai lia.zf laa.xhot r..hehhe...tau,len kali pkai lia.zf...


    btw,kuat yer,i also have that probs..mybe u thought here a place u for release your tension,but sometimes u use blog 4 sharing positif thought..also can losse ur heavy mind dear..ok?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. blog bkn tmpt aku release tension, tpi dah nama pun my diary, so, diari aku, pe yg jd kat aku.. hope ko bleh terima la cara aku ni.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

Tanam Anggur :P

cashier econsave kjap..