HOTEL.. :))

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, kte masih lg hidup di muka bumi Allah pada hari ini, dan Alhamdulillah, sye berksempatan utk update blog ptg ni.. heheh

so, kalu hujung mnggu lpas sye ada kem kepimpinan anak johor, mnggu ni sye ada kursus keusahawanan kat hotel quality di shah alam.. ha, wktu sye update blog ni, sye baru jgk la smpai kolej, dlm kul 3 td, skrg kul 4..  jd, post kali ni, sye nak cter sket psal kursus ni..

memg best!! syok sgt!! knape best dan syok?? sbb pling utama skali ialah kte org x pyh bayar 1 sen pun utk kursus ni.. sumenye telah ditanggung oleh bhgian keusahawanan upsi.. hm, dah la stay hotel, *sye memg jarang sgt duk kat hotel, sbb tu sye xcited sgt.. heheh.. dah nama duk hotel kan, sblm pegi tu, kte org memg dah terbayang, mknn byk, pastu sdap2, pastu bilik ada aircond, ada tv, pulak tu kursus ni just sempoi2 je, diorg nak ajar cara urus ladang dgn baik, nak tanam pe, nak wat cmne, duit cmne, nak beli barang kat mana, pastu nak pasarkan barang kte tu kat mana, ha, bnda2 cmni la yg dorg ajar.. so, x memerlukan critical thingking.. means, just relaks and having fun.. heheh

so, kursus ni mula pd ari jumaat ptg, kul 4 kte org bertolak.. sejam kmudian, kte org pun smpai.. dan seperti yg kte org jangkakan, satu bilik 2 org, sye ngan kwn sye dila kat bilik 2116, anis ngan farahin bilik 2118, tito ngan farid bilik 2020 dan nazmi bilik 2119.. best la bilik dia, selesa, ada aircond, ada tv, ada telephone *kte org calling2 antara bilik ke bilik, hahah.. ptg tu x de pa pe, just g mkn je, mlm baru ada satu slot.. ptg tu, pun mcm yg kte org jangkakan, byak jenis mknn, smpai kenyang sgt2 kte org mkn, n wktu ni, sye sdeh sket sbb sye teringat kat fmily sye xspecially my mom n sye rse best sgt kalu wktu ni sye bersama ngan dorg, msti dorg rse seronok cam pe yg sye rse.. hm.. tpi, insyaAllah, kalu sye ada duit nnti, sye bwk dorg g mkn kat hotel.. insyaAllah.. spnjg kursus, mkn byak kali tau - pg srpn, kul 10 kudapan, kul 12.30 lunch, kul 4.30 minum ptg, kul 6.30 mkn mlm, kul 10 minum mlm - dah mcm kat asrama.. hehe ;) 

jumaat mlm tu, just intro je, pastu kul 10 g tu, abis dah, kte g jln2.. since dah mlm, tmpt shoping pun byak dah tutup, sye ngan kwn2 g main bowling.. 1st time sye jln ngan kwn2 wktu mlm n ada dak laki plak tu.. hm, tpi dorg ok, protect kte org.. Alhamdulillah.. soknya, pg tu pnuh ngan ceramah, dari jbtn pertanian, fama, dri prof sndiri.. ptg smpai mlm, kte org free.. pe lg, jln2 la.. heheh.. tpi mlm kte org x ke mana2 sbb nak nengok cerekarama.. haha.. ari ni plak, ari ahd, pg td just prof bg ceramah sket, pastu kte org buat discussion sket, pastu kte org dah kene checkout.. 

hm, so, pe yg sye dpt dri program tu, kte org dah lbeh tau psal projek yg kte org nak buat ni, pastu kte org senang nak mntak tlong kat byak pihak, xspecially kat fama ngan jbtn pertanian since dorg dah bg talk kat kte org, psal kwn2 plak, bila jln ngan kwn laki, dorg bleh protect kte, means dorg jaga kte dan bleh tnjuk jln kat kte, heheh, *sye ngan kwn sye sesat dlm shopping complex, x tau jln kuar, nsib ada dak laki.. pa pe pun, kte still kene jge batas2 pergaulan.. 

ok, smpai sini je la.. insyaAllah, kalu ada cter best nnti sye cter lg k.. pa pe pun, sentiasa letak Allah di hati, ok? ingat Allah selalu dan lg satu, jgn lupa sedekah Al - Fatihah kat mak ngan abah, x kira bg yg msih hidup atau pun yg telah meninggal dunia, setiap pg, lg bgus buat stiap kali lpas solat, insyaAllah, bertambah rezeki kte.. ;)

ok, bye, assalamualaikum.. ;)

Comments

  1. wahh untunglaa kwan saya seorang nih.hehe..just nice post..dont forget to follow me too..huhu

    ReplyDelete
  2. Salam wbt:) adek asiah:)
    Akak ade bce post2 adek yg lame2 tu:)
    Anything, asiah nk share dgn akak, share je la k:) problem ke ape:) insyaAllah, akak bersedia utk mdgr:)

    Elok2 stdy k:) jge diri, jge iman syg:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

cashier econsave kjap..

Tanam Anggur :P