A day to remember :*

assalamualaikum :))) 

alhamdulillah, kte masih bernafas lg hari ni.. :) diharapkn semoga kte sume dlm keadaan sihat sbb skrg ni tgh musim sakit.. rmai org batuk, demam, termsuklah aku.. haha.. dh 2 mnggu batuk x baik2 ni.. hmm.. ok la, so, hari ni aku dh cter psal hari konvo aku hari tu :)) kte org gerak ke tanjung malim hari rabu, 21/9 ptg.. 










kte org g amek nenek mon dlu kt kg :) 


pastu kte org benti rehat jap kt dengkil.. hmm, sedap btul ilman mkn :D 







haha.. then kami terus ke tanjung malim.. smpai sana, msuk homestay, ohh, thanks to dila sbb tlong aku dptkn homestay.. kalu x, x tau la kt mana aku ngan family aku nk stay sbb homestay bnyak yg penuh wktu2 konvo ni.. mlm tu, aku x bleh tdo.. haha.. ngan batuk lg, ngan pkir mcm2.. rupanya rmai member2 aku x bleh tdo jgk mlm tu.. haha.. kul 5 baru aku tdo, kul 6 dh bgun sbb pkul 7.15 dh nk kne ada kt dewan.. pg tu, hujan kt sana.. alhamdulillah.. ohh ya, hari aku konvo 22/9 tu jgk hari besday amir.. so, hepi besday amir :) :) 





    

haa, gmbr2 ni diambil mse sblm kte gerak ke dewan.. x tau knape pg tu aku rse sayu gler.. haha.. ohh btw, nk cter skit psal baju yg aku pkai mse konvo ni.. mak aku sruh aku p beli baju baru utk konvo.. then aku p la kdai n butik2 yg ada utk cri baju.. pastu, jumpa la baju ni.. mse nk bayo tu, akak tu kata harga baju tu rm110, aku mintak la murah, aku mintak 100 dh la baju tu.. dia kata x bleh sbb memg dh murah dh bajunya.. skali mse nk bayo, dlm purse aku memg ada 100 je.. haha.. pastu aku ckp la, alamak kak, sye memg ada 100 je ni.. pastu akak tu kata dia nk simpkn dulu baju tu utk aku.. tpi sblm aku kuar kdai, dia kata x pe la, dia kasi aku beli baju tu ngan harga 100.. hahaha.. malu beb.. nsib baik akak tu baik.. semoga Allah murahkan rezeki akak tu.. :') 

ok, then, abah hntr aku, mak aku, adik laki aku ngan nenek aku ke dewan.. tmpt parking ngan dewan jauh tau.. pihak u sediakan bas utk parents ngan graduan pegi ke dewan.. so, sume org dpt la merasa naik bas upsi ke dewan besar.. :)









then, msuklah aku ke dlm dewan.. 




    







pastu kuar dewan aku ngan dak2 klas aku sempat amek gmbr rmai2.. 


pastu bergmbr ngan family :))) 





huhu, terima kasih sgt kt abah sbb belikn kakak bunga.. kakak mintak bunga rm30, abah belikn bunga rm120.. haihhh, touching sgtt :") semoga Allah murahkan rezeki abah :* 





thanks jgk kt tok mon sbb belikn kakak bunga :* semoga Allah murahkn rezeki tok mon :')









setel amek2 gmbr, aku g pulang jubah, amek transkrip sume, then aku sempat bwk family aku g mkn kt kdai yg slalu aku mkn.. kdai mkn ismail tomyam.. :)


lpas mkn, hawa qayah ngan nur kata nk g nengok klcc.. abah pun bwk kte org g sana :) otw nk g sana, singgah istana negara jap.. :)))




abaikn muka aku yg selebet tu k.. haha.. lpas hbis jln2, kte org pun gerak blek kg.. sblm tu, kte org singgah kt rembau jap, nengok sedara baru blek haji.. kul 1 pg kte org smpai kg.. alhamdulillah.. :))

so, hbis dh cter psal konvo.. aku nk ucapkn terima kasih kpd mak abah yg sentiasa ada ngan kakak sepnjg kakak belajar 4 tahun ni.. doakan kakak cpat2 dpt posting k.. kakak memg buat sume ni utk mak ngan abah.. :") terima kasih jgk pd adik beradik kakak, my only bro, uda, cik nah, nur, qayah n hawa sbb sentiasa sokong kakak.. kakak syg sgt kt korg.. then, terima kasih kpd pak ndak yg sanggup sponsor laptop utk kakak.. semoga Allah murahkn rezeki pak ndak insyaAllah.. terima kasih sgt2 kpd geng ketotol - pak usu, mak dik, mak kak, nana, uda ngan cik nah sbb slalu buat lawak dlm group.. u all always make my day :) n kt group ni jgk la kakak bnyak cter problem kakak.. korg bnyak sgt tolong kakak, terima kasih sgt2, semoga Allah merahmati kalian.. terima kasih jgk kpd smksaj, tmpt aku praktikal xspecially kpd geng karat - kak muni, kak ina, kak nurul, kak jelah n kak ayu yg sentiasa ada ngan aku spnjg aku praktikal.. kpd ckgu samsul, guru pembimbing aku, thanks a lot.. x lupa pd mak esah, kak zana, kak ana, kak ummul n geng2 kt ssaj sume, thanks sgt2.. oh, x lupa pd nazmi, geng praktikal kluang, thanks sgt jd sbb nk praktikal ngan aku kt kluang.. bwh ni gmbr aku ngan nazmi.. :) mi, aku msukkn gmbr ni kt sini sbb aku cantik dlm gmbr ni, hahahahaha :P 




kpd roomate aku yg pling aku syg, syera, thanks sgt sbb sanggup hadap perangai aku.. lme kan kte duk satu blik.. aku syg sgt kt ko.. thanks sbb bg aku shawl ngan coklat beserta surat cinta, hahah, sweet sgt wehhh.. nnti ble ko pkai baju tdo yg aku bg tu jgn lupa mimpi aku k.. :* :* 



x lupa terima kasih kpd sume pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris terutama pensyarah kos sains pertanian, dr azah yg pling aku syg, sume prof2 yg baik terutama prof yusof dan prof mad lazim, terima kasih sgt2.. kpd lecterer moral yg slalu buat aku suka msuk klas n pling aku syg nk ponteng klas2 moral, terima kasih sbb dh curahkn ilmu yg bnyak pd aku.. kpd sume ahli keluarga ismail zaleha dan keluarga tok mon n tok jai, terima kasih yg terhingga atas doa dan segala semangat yg sume dh berikan kpd kakak.. semoga Allah merahmati kita semua insyaAllah.. dan kpd semua yg ada membantu aku secara langsung atau tidak langsung, semoga anda semua dipanjangkn umur, dimurahkan rezeki serta berjaya di dunia dan akhirat insyaAllah amin.. :) ok, smpai sini dulu post utk kali ini.. semoga kita sume dipermudahkan dan cepat dpt kerja.. kpd yg blom kawen tu, cpat2 la kawen k.. hahahaha.. (mak dh sruh aku kawen! cmne ni??) haha, ok2, smpai sini dulu.. bye n assalamualaikum :)))













































Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Haha.. Hai amirrr.. Ko ada blog gak ke? Wahh, jap la aku stalk blog ko, hahaha..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

tesis ohh tesis

adik beghadik :D