WELCOME BACK..

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, sye berkesempatan update blog mlm ni.. mlm merupakan mlm pertama sye di upsi, utk sem 2.. so, pejam celik, pejam celik, habis dah cuti sye selama sebulan lbeh di rumah.. 

hm, segala mcm pengalaman yg sye dpt sepanjang berada di rumah.. ada pengalaman yg manis, ada yg pahit, ada yg masam manis.. haha, sume ada.. yg pling best skali, pengalaman kene kunci dlm bilik abg sye bersama adik beradik sye, kecuali uda.. hahahah.. wlaupun sye agak tkut mse tu sbb nak kene marah, tpi bnda ni kelakar sbnrnye.. dgn pertolongan uda la kte org dpt kuar bilik.. hm, mcm2.. 

tpi, walau apa pun, manis ke, pahit ke, kelat sekalipun keadaan kat umah, sye tetap berasa sdeh utk meninggalkn umah utk kembali semula ke kolej.. wlaupun keadaan kat umah cmtu, sye tetap bersyukur sye lalui sume tu bersama fmily sye, kalu kte lalui sorg diri atau dgn org mesti lain kan feeling dia? dan kekuatan yg kte miliki utk berhadapan dgn segala apa rintangan juga lain jika kte bersama dgn fmily.. jd, alhamdulillah, sye masih lg mempunyai fmily yg penyayang.. :)

jd, pe yg sye harapkan skrg ini ialah, sye x homesick *hehe, kantoi la plak yg sye ni kuat nangis*, sye dpt lalui sume halangan dan rintangan sepanjang sem 2 ini dgn bantuan Allah, sye dpt housemate yg satu kepala ngan sye, sye dpt terima semula kwn yg sye x suka wlaupun sye dah maafkan dia dan biarlah tuhan shaja yg membalasnya dan sye dpt pointer 3.5 keatas, sbb sye nak mohon biasiswa kpm.. insyaAllah, doakan sye ya kwn2.. ;)

utk org kat umah plak, especially my lovely mom, abah, uda, nur, qayah dan hawa, kakak harap sume dpt sentiasa bersabar dgn keadaan kat umah, kte kene sentiasa berfikir positif ngan Allah - akan ada syurga utk kte sekeluarga, insyaAllah, selagi kte berpegang teguh dgnnya dan bersabar dgn segala ujian yg dia beri.. insyaAllah, kakak sentiasa berdoa semoga satu hari nnti akan ada jln keluar utk masalah kte tu.. pe yg penting, jgn pernah putus harapan ngan Allah dan berdoa lah semoga org yg slalu bg ujian kat kte tu akan diberi hidayah oleh Allah, dan dia sempat utk bertaubat.. amin.. ha, pe masalah tu?? *biarlah rahsia.. heheh.. 

hm, k, sampai sini dulu utk kali ini.. sye bersyukur, skrg sye x pyah nak curi2 bb lg.. heheheh... k la, nak tido, pnat ni, smpai tanjong malim kul 9 td, gerak dri kluang kul 2 ptg.. ha, k, bye..

assalamualaikum.. :)
 

Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

tesis ohh tesis

A day to remember :*