tak kenal maka tak cinta *praktikal*

tanpa perpisahan, kte takkan hargai sebuah pertemuan..

assalamualaikum.. :)

haaa, alhamdulillah.. hari ni hepi sgt sbb smlm aku dh hbis praktikal kt SSAJ.. haa, lega dan sgt bersyukur sbb sepanjang praktikal, sume bnda berjalan ngan lancar.. sume ok, aku siap ada geng sume, anak murid aku pun sempoii je sume, ya Allah, tuhan je yg tau betapa terseksanya jiwa dan raga aku nk tinggalkn sek smlm.. nsib baik x nangis smlm.. hahaha..

ok, lets throwback.. so, geng aku kt sek.. rmai geng aku, yg slalu aku lepak kt makmal biologi, ngan kak muni n kak ina..




haa.. ni yg paling rapat.. yg tdung kuning ni kak muni, yg tdung coklat tu kak ina.. mse memula aku praktikal, aku x de kwn.. mse tu aku x suka sgt g sek sbb ke mana2 sume sorg2.. lpas knal ngan dorg, aku jd seronok nk g sek.. huh, thanks a lot kak muni ngan kak ina.. dorg suka bg org mkn.. kadang aku bwk mknn letak kt tmpt dorg, nnti mkn sama2.. haa, cmtu la hari2.. ngan dorg la aku bergosip, kongsi mslh, kongsi cter sume, huh, memg seronok la..


ok, yg ni plak geng2 aku yg len.. dri dpn, aku, kak muni, kak ana, kak ina dan kak azlah,, ada sorg lg sbnrnye, kak nurul nama dia, tpi x de gmbr plak.. aku dh prtengahan praktikal baru knal dia sbb dia baru lpas bersalin..



ok, ni plak ckgu2 sek.. haa, dorg ni busy manjang.. so, x de mse nk lepak sgt ngan dorg.. ada tegur aku, ada yg x.. haha.. x pe la kan, mungkin aku x tegur dorg gak.. tpi dorg sume baik2.. alhamdulillah.. ;)


so, dlm rmai2 ckgu ni, ckgu yg pling aku suka ialah kak ummul.. haa, dia ckgu yg pling baik, sempoi dan ngam ngan aku spnjg aku kt sek.. ckgu len x de nk ngajak aku g dewan ke mana, tpi dia akan ajak aku n jln ngan aku.. hehe..


ni plak cikgu rohana.. dulu dia sek blah pg sbb dia ketua bidang.. then dia dpt naik pangkat jd penyelia ptg, so dia kne sek blah ptg plak.. mse dia pg dulu, slalu gak la jumpa dia, ble dia dh ptg, dh jarang dh jumpa dia.. huhu.. kak ana ni cantik orgnya.. hehe


 ok, ni plak guru pembimbing aku.. cikgu samsul nama dia.. baik orgnya, ajar aku bnyak bnda, sempoii, x kedekut markah, suka mudahkan kje aku.. alhamdulillah, sume ok ngan dia.. huhu, thanks sgt dan bersyukur dpt dia as gp aku.. :)


ni nama dia cikgu jamaliah.. baik, lembut orgnya dan kelakar.. haha.. dia baru msuk sek ni sbb dia dpt naik pangkat jd ketua bidang sains n math.. so, dia slalu naik makmal kak muni.. aku pun slalu lepas situ, tu yg lme2 msuk geng jgk.. hehe


ok.. yg ni plak mak esah.. mak esah ni biasa dia sapu sampah kt bilik guru.. dia pun slalu bwk mknn letak kt tmpt kak muni.. mak esah ni baik, masaks sedap, kelakar pun ya.. haa, so dia pun kira geng aku la.. haha.. k, jom nengok anak2 murid aku plak..











ok, since aku ajar sains pertanian which is main course aku kan, so, aku kne ajar klas 4SP.. haa.. dak klas ni ada 26 or.. memula tu aku x ngam sgt ngan dorg.. skrg, hmm, jgn cter, dh mcm member je aku ngan dorg,, ngan dak2 laki kalu bual dh bro gua dah skrg.. haha, x de bnda sume tu, kte layan je.. yg pnting mse blaja dorg ok, kje aku dorg buat.. hehe.. aku sgt bersyukur dpt dorg as anak murid aku.. senang nk deal ngan dorg, sume ok wlau mcm2 kerenah, haha, tpi kerenah dorg yg mcm2 tu la yg ceriakan suasana kt sek.. ;)))) ok, dlm 26 dorg ni, aku msuk satu geng ni.. dorg ni ada 5 org.. aku pling rapat ngan dorg ber5 ni la.. siap pnggil aku ni mama dorg.. sobsob, rse tua plak dh ada org pnggil mama.. huhu..



haa, ni la dorg.. dlm geng ni ada wawa, iyra, ara, atul dan husna.. gmbr ni mse tu aku gather ngan dorg jap. g mkn kepci.. ;)) k then, dlm rmai2 anak murid aku ni, ada sorg yg pling aku syg n aku x tau knape n cmne bleh syg sgt kt dia.. haha.. nama dia wawa.. nama pnjg nurul nazwah..


haa, ni la wawa.. gmbr ni mse kte org kuar berdua.. hehe,, aku blaja bnyak bnda dri dia, lg2 psal realiti kehidupan yg makin mencabar skrg kan.. kadang rse mcm dia lg matang dri aku.. haha.. btw, memg aku syg la dia.. huh, touching plak dh.. huhu..



k, since aku minor moral kan, aku kne ajar moral budak form 3.. haa, ngajar dorg ni memg menguji kesabaran la,, haha.. dorg degil, n klas aku slalu bsing.. tpi pa pe pun, seronok sbb at the end, dorg makin rapat ngan aku.. ada lg satu klas form 3, aku ajar sivik, tpi x sempat plak nk selfie ngan dorg.. cmne la bleh lupa.. haih..






k, ni plak koleksi selpak aku bersama dak3 form 3.. haha,, biasalah dak2 zaman skrg, suka selfie.. aku x suka selfie ni.. *wekkkk.. hahahaha.. nmpk sgt nipunya.. haha..


ok, ni plak mkn2 yg dorg buat utk aku sehari sblm aku hbis praktikal.. aku x tahu yg dorg nk buat mkn2 ni, aku naik atas nk lepak jap tetiba nengok dorg dh set up mcm2 dh.. haha.. terharu gler.. :')



then, ni plak, gmbr aku bersama abah dipagi hari last praktikal.. hehe,, aku nk cter psal bju yg aku pkai tu.. ok, baju tu sbnrnye hadiah aku dpt dri kak muni n the geng.. dorg kumpul2 duit n belikan aku baju ni.. yg lawaknya, lpas dorg beli baju ni, dorg sruh aku try.. dorg kata ni nak kasi ada sorg ckgu ni, dia badan lbeh kurg kamu la.. aku pun sarung je la kan.. pastu aku ckp la, haa, muat la ni.. pastu kak muni kata, haa, ckgu tu pun msti muat.. haha.. aku dh dpt agak bju tu utk aku tpi x kn aku nk ckp kan, nnti dorg kata aku perasan plak dorg nk bg aku baju, hahahah.. tpi, last skali memg btul pun, ni la baju yg aku dh prnh try dulu.. hahaha.. btw, aku suka sgt baju ni sbb baju ni sgt cantik.. ;)))


ni plak hadiah2 aku utk dorg,, hehe,, hadiah biasa2 je aku bg dorg,, huhu


ni hadiah aku utk dak2 klas ngan cikgu2 yg len..












ok, ni gmbr2 hari last aku praktikal di smksaj.. huhu.. sdeh x terkata.. sebulan sblm ni aku dh nangis dulu sbb x sanggup nk hadapi hari terakhir ni.. haha.. smlm mse kt sek aku chill je sbb suasana perpisahan tu x rse sgt.. nsib baik.. ble aku dh blek umah tu, haa, baru aku rse sebak.. dh pkir mcm2.. pasni dh x g sek lg, x pyah nk bgun awl, x pyah nk wt rph, x de relief klas bagai, haha.. sdeh + bangga sbb dh berjaya lalui minggu praktikal dgn jayanya.. pa pe pun, alhamdulillah sgt2.. 3 bulan praktikal ni cukup memberi pengalaman yg sangat berharga bg aku.. aku x kn lupa bnda ni smpai ble2.. rse sgt seronok dikelilingi org yg sgt baik2.. hmm, x tau nk ckp cmne tpi memg aku syg sgt nk tinggalkn sek ni,. harap dpt posting sini la lpas hbis blaja nnti.. hehe..

sbnrnye kadang aku terpkir knape sdeh sgt nk hbis praktikal ni? kan pasni bleh jumpa lg kt luar.. jwpn bg soalan ni diberi oleh sorg anak murid aku, zahiroh nama dia.. dia kata, sdeh la, jumpa kt luar auranya len ngan jumpa dlm sek.. huhu. btul.. btul pe yg dia ckp.. sbb tu msing2 sdeh ble nk hbis praktikal ni.. huhu

last but not least, thanks a lot kt smksaj n warga sek sume, thanks kt kak muni n the geng, thanks sgt2 kt dak2 4SP.. thanks sgt2.. tanpa korg, x ceria kehidupan aku kt sek.. maaf kalu ckgu ada buat silap, terkasar bahasa or tersilap bicara kt korg, mana tau ckgu ada terkecikkn hati korg je, ckgu mintak maaf sgt.. korg x de buat salah pa pe pd ckgu, kalu ada pun ckgu dh maafkn.. n simpanlah kenangan kte bersama selama 3 bulan ini sebaiknya dan semoga ukhuwah yg terjalin antara kte ini kekal smpai ble2, insyaAllah.. :') *huh, sebak.. huhu

k. tu je kot rsenye.. haha,, gigih aku nk siapkn entry kali ni. alhamdulillah siap jgk.. ok, smpai sini dulu guys.. bye, assalamualaikum.. :)


Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

tesis ohh tesis

A day to remember :*