DRAMA..

assalamualaikum.. :)

hm, alhamdulillah, skrg ni, sye dh hbis exam paper2 yg hard, tggal sok je paper bi, pastu lusa sye akan terbang ke kluang.. huhu.. blek umah utk cuti sem selama 2 bln lbeh.. alhamdulillah.. ;)

so, post kali ni, dsebabkn ni diari sye kan, bleh x cter psal cinta? hehe.. sye nak cter sket la pe jd kt sye kelmarin, 11/6/13.. bleh kata peristiwa tragis la jgk sbb impak kjadian ni kpd sye sgt mendlm.. 

hm, ptg tu, sblm sye solat asar, z call sye, dia kata dia nak dtg jmpa sye kat kafe upsi sbb kte org x prnh jmpa.. tpi, sye dh janji ngan member2 sye nak kuar g mkn ngan cari beg.. g pun, ni last la kte org kuar sama2 utk sem ni.. sye pun ckp la kat z yg sye nak kuar ngan member, sblm maghrib sye blek.. nak jd cter, wktu sye kat pizza, z call, dia kata dia dh kat kafe, tgh tggu sye..  hm, sye pun, ckp la kat member, kte bungkus je la mknn, sbb z dh tggu sye.. sye pun dgn pantas kilatnya drive blek ke upsi scpt yg mngkin dgn melalui jln pintas.. smpai je kat dpan pintu kampus baru, sye dpt msed dri z, dia kata dia blek dulu.. dia dah pnat sgt, nak cari tmpt utk rehat.. ya Allah, sye x dpt wt pa pe, sbb sye tgh drive wktu tu.. smpai je kat kafe, sye nmpak dia tgh reverse dan trus jln kuar dri upsi.. sye call z, dia x angkt sbb dia tgh drive.. kali ke4 sye call, baru dia angkat.. sye ckp la sye dh smpai, awk bleh msuk blek lalu pintu lg satu.. tpi, dgn pasrah, dia kata, x pe la, memg dh x de rezeki kte nak bertemu.. :'( hampir menitik air mata sye wktu tu.. tpi, z dh ckp cmtu, sye x leh wtpe la.. sye pun cuba redha w'pun sye agak marah sbb dia mcm cpat sgt give up.. dia msih bleh ptah bleh sbb sye memg dh ada kat kafe wktu tu.. pa pe pun, mlm tu sye tdo ngan air mata.. :'(

sok pg nye, sye sgt berharap, z call sye utk xplain sumenye.. alhamdulillah, hajat sye tuhan makbulkan.. z call sye.. dia pun g tau yg sbnrnye bos dia dah call sruh dia blek.. dia pun trpaksa blek utk smpai awl.. sbb tu la dia x leh tggu sye.. hmmm.. sdeh sgt rsenye.. sye sdeh, dia pun sdeh.. memg x tau la nak kata cmne sdehnye, mngkin sbb kte org ber2 berharap sgt kot dpt jmpa, bila x dpt, frust sgt3.. :'( mula2 sye ingat dia x sdeh, pastu sye bce status dia, dia tulis -  "Ingt! sifat marah bkn jln pnyelesaian bg kehampaan kite. Sbliknya, tngani kehampaan kite itu dgn jln sabar" # pringtn bt jiwa yg hmpa # - so, sye tau la yg dia pun frust jgk.. hmm.. cmtu la cternye.. skrg ni, kte org tgh cuba utk memulihkan smula hati msing2.. then, maybe z tau sye msih sdeh, dia kjut sye pg td, dia ajak sye solat tahajud.. :) alhamdulillah, sume ok skrg.. :))

hm, bila diingat blek kjadian ni, sye rse mcm tgh berlakon dlm drama pun ada.. ye la, pmpuan nak smpai kat satu tmpt utk jmpa lelaki yg tgh tggu dia, smpai2, nengok lelakinya dh blek.. pastu msing2 frust.. huh.. hehe.. pa pe pun, cinta2 jgk, Allah x bleh dilupakan.. sentiasa ltak Allah dihati supye kte dpt jdoh yg Allah juga dihatinya.. hm, cter slanutnya psal z ni, akan mnyusul satu ari nnti, bila dia btul2 dh jd zauj sye.. insyaAllah, moga Allah permudahkan segalanya.. :) 

hm, ok la, smpai sini dulu utk kali ini.. insyaAllah, blog akan diupdate dirumah lpas ni.. heheh.. doakan perjalanan sye ke kluang selamat ya utk sabtu ni.. :) k, bye, assalamualaikum.. :) 

Comments

Popular posts from this blog

tesis ohh tesis

adik beghadik :D

A day to remember :*