JALAN2.. :)

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, bersyukur kte kerana masih bernafas hingga ke ari ni.. dan alhamdulillah jgak sbb sye tgh update blog kat umah skrg ni.. hm, so far, dah 2 ari kat umah, sye x leh berhenti mkn.. hahahah.. mkn, mkn dan mkn.. emm, memg best.. hehe

so, ari khamis ari tu, sye dan rakan2 pergi ke kl utk pergi ke sebuah sek, utk slesaikan assgnmnt kte org.. kte org kne interview 2 ckgu, 2 pelajar dan 2 org ibu bapa, bg mngetahui mngenai prestasi murid dan guru kat sek tu.. hm, so far,best mse tu, dan kakak kpd kwn sye ckgu kat sek tu, so senang la kte org nak wat kje.. slesai wat assgnmnt kat sek, ptg tu, kak azah bwk kte org g kenanga, tmpt shopping.. huhu.. best gak la tmpt tu, brg bleh tahna murah.. so, pe lg, beli la satu baju.. hehe

esoknya, nak ikutkn plan, ke org nak g times square, tpi bila sye pkir2 blek, sye x bwk seluar mse tu, bwk baju kurung je, better x pyah g kalu x main kn, lastly, sye decide sye trus g tbs n blek umah.. kwn sye pnat la pujuk sye sruh ikut dorg g ts tu, hehe, tpi sori ya kwn2, nsib baik sye x ikut korg korg sbb nenek sye dah bsing kat umah, knape sye lmbt smpai.. hm, nsib baik sgt la sye x ikut dorg g ts mse tu.. huhu.. dan, tepat kul 6 ptg, hm, x de la tepat sgt, lbeh kurg kul 6 la, sye slamt smpai di kluang.. :) alhamdulillah.. 

hm, smpai2 je umah, memg sume org mcm rindu la kat sye.. heheh.. perasan la plak tetiba.. hahaha.. alhamdulillah, smpai je umah, adik2 sye dah kemas bilik sye - thanks to nur, qayah n hawa sbb kemaskan bilik kakak.. :) dan mak plak msak kegemaranku ari tu, huhu, gulai ayam.. hoho.. memg best la.. hehe.. 

so, akhir skali, pe yg sye dpt dri cuti sye dri khamis hngga ari ni, hm, sye harap sgt sume org sedar dan faham akan kpentingan solat.. pe yg sye nmpak, bila nak g jln2 or shopping je, solat sume ntah ke mana.. bkn sye nak bajet alim ke apa, tpi solat tu kan tiang agama.. lg pulak, kte kan kne slalu ingat Allah.. kalu kte x ingat dia, dia pun x ingat kte.. kalu dia x ingat kte, cmne dia nak bg rezeki kat kte.. kalu dia x bg rezeki kt kte, cmne kte nak g shpping? so, kte bleh g shpping tu pun salah satu rezeki dri Allah, jd, kte kene la ingat kat dia, ucap Alhamdulillah kerana diberi rezeki sebegitu, bknnye kte lupa kat dia. ok? dan insyaAllah, bila kte ingat kat Dia, kte bersyukur ngan nikmat yg Dia beri, Dia akan tmbh lg rezeki kte, mana kte tau kan.. jd, slalu ingat Allah, sentiasa letak Allah dihati, insyaAllah, Allah juga x kan lupa kte, akan sentiasa dekat ngan kita dan sentiasa jaga kte dri kmungkaran.. 

hm, smpai sini la dulu utk kali ini, len kali, insyaAllah, sye update lg.. k, bye, assalamualaikum.. :)

Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

cashier econsave kjap..

Tanam Anggur :P