:'(

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah.. dah lme rse nye x update blog ni.. hehe.. baru mlm ni, sye berkesempatan update.. hmm, nak cter pe ek?? hehe.. 

hm, bleh tak nak luah perasaan kat sini.. hehe.. hm, sume nye bermula pd ari rabu, dlm kul 1 tgh ari.. sye ngan kwn sye g jmpa pnyelaras slah satu subjek yg sye amek sem ni.. sbbnya, kte org ingat nak tkar group utk subjek ni, sbb lcturer kte org skrg ni agak cerewet, then kte org takut dia bg kte org mrkh sket memandang subjek ni 4 jam kredit.. byak tu.. dh la carry mark 80%, final exam 20% je.. huhu.. so, nk jd kn cter, kte org jmpa pyelaras tu, dia lelaki, dr. dan berbangsa india.. dia ni, subhanallah, sgt, sgt, sgt, baik.. mesti la kte org tkut nak jmpa dia, sbb msti dia tnye knape nk tkar group dan sbb nya plak bleh memburukkan lcturer kte org skrg ni.. tpi, alhamdulillah sgt2, pnyelaras ni, sgt2 open minded.. dia telah slesaikan mslh kte org ni dgn cermat dan bijaksana sekali.. dia kata, kte org memg x leh tukar group, tpi, dia akan bantu kte org.. kte tggu bila carry mark kuar nnti, kalu x ok, g jmpa dia, dia akan cuba bntu.. hm, sgt2 bersyukur kpd Allah mse tu sbb telah dipermudahkan sgala urusan..

tau x? lpas sye jmpa dia tu, sye rse sgt terharu dgn perkhidmatan dia, n, suddenly, iam crying.. :'(.. i'am feel so hepi bcause msih ada org yg sgt sweet, nice n kind mcm pnyelaras tu.. dan mula pd saat tu, sye harap sgt sye bleh jd mcm dia.. x pernah sye dgr yg buruk2 psal dia.. sume student dia kata dia sorg yg best, memg terbaek, klakar.. tau x? trademark dia kn, dia suka sgt ckp perkataan 'durjana'.. haha.. pastu, assgnmnt dia, sgt2 simple.. assgnmnt individu, wt esei psal disiplin pelajar kt sek, sebanyak? cer teka bpe? satu muka surat!! tau x, sye pnye group, kene wat 20 - 30 muka surat.. dia sruh student dia wt 1 muka surat je.. nmpak x perbezaannya.. fuh.. dahsyat, dia telah memudahkan krja student dan krja dia sndiri.. sgt2 bijak.. 

dan satu yg terlintas di fkiran sye, alangkah bagusnya kalu dia org islam.. hmm.. sgt2 best kalu dpt jd mcm dia.. tipu kalu kte ckp dia x de mslh, tpi mcm mana dia bleh kawal diri dia, dri marah2, dri bwk prob dia ke sume tmpt, dia kwal perasaan dia.. fuh, sgt2 hebat.. memg sye tabik spring la kat dia.. ok2.. pa pe pun, sye sgt2 bersyukur sbb sye jmpa org yg cmtu n sye nak sgt jd cam dia, yg sgt2 sporting, supporting n mcm2 lg la.. huhu.. so, jom sama2 kte jd cam dia sbb, tetap akan ada ganjaran utk org yg memudahkan kerja org len dan sesungguhnya org yg pling hebat adalah org yg dpt kawal kemarahan.. ;)

ok, smpai sini dulu post utk kali ini.. smoga kte sentiasa di bwh perlindungan Allah dan smoga pe yg dtg kat kte merupakn yg terbaik utk kte, insyaAllah.. ;) ok, bye2.. assalamualaikum..  

Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

Tanam Anggur :P

cashier econsave kjap..