HUHUHUH


assalamualaikum.. :)

alhamdulillah, sye diberi kesemptan utk update blog mlm ni.. hm, sbnrnye dah dari smlm2 sye nak update, tpi ada je halangannya.. nsib mlm ni sye free.. hehe

hm, so, alhamdulillah, sye telah berjaya mengharungi mnggu peperiksaan sye dan alhamdulillah sumenye berjln ngan lancar.. soalan femes - cmne soalan?.. jwpn femes sye - soalan ok, jwpn x tau la ok ke x.. heheh.. 

hm, sbnrnye, sejak dua menjak ni, sye sering kali mengalami kemurungan.. *hm, psal ayat skema semcm ni? haha.. hm, x tau la.. tpi nsib baik sye dh tau penawarnye bg mengatasi mslh kmurungan sye ni.. sbb tu sye post gmbo kat atas tu.. tpi sbnrnye, sye ni cenggeng orgnya.. *cenggeng - kuat nangis.. hm, pa pe sket nangis, pa pe sket nangis.. tpi x pe la, asalkan bnda tu dpt buat kte rse lbeh lega.. 

hm, sye memg slalunya hepi dan excited sgt bila dpt blek umah.. sbb pe, biasanya dgn berjmpa ngan ahli keluarga, kte akan dpt release tension kte, lbeh2 lg tension exam.. dah lama gak sye x bleh umah, so memg sye x sbar nak blek umah.. tpi, pe kan daya, sye hanya mampu merancang, Allah yg tentukan sumenya.. sye balik je umah, blom smpai 1 jam sye berada kat umah, sye dah mula stress.. sye ingatkn bila sye blek umah sye akan kmbali ceria zahir dan batin, tpi x.. hm, sdeh sgt rsenye.. skrg ini sye sedang berfikir sye nak ke mana utk relese tension ni.. memg Allah sentiasa di fikiran dan hati sye supaya sye sentiasa kuat utk hadapi sume ni dan supaya org kat sekeliling x tau yg hati sye tgh sdeh skrg.. 

  

tpi pa pe pun, kalu kte sdeh ke, memg kte akan ingat Allah pnye, tpi pd kwn2 yg bce post sye ni yg dlm keadaan hepi, ketahuilah bahawa kesenangan dan kehepian kte juga merupakan salah satu bentuk ujian.. knape plak?? kerana, Allah nak uji kte sama ada kte ingat dia ke x mse kte senang.. so, conclusionnya, biasakan diri kte mengingati Allah, x kira wktu senang atau susah.. 


so, biasanya, kte akan ingat Allah bila susah je kan? kita buat cmtu pun, Allah still tlong kte utk selesaikan prob tu, btul x? nmpak x betapa Allah syg kta kte sbnrnye.. w'laupun kte selalu lupa dia, dia akan bantu kte jgk.. kalu dia dah tlong selesaikn mslh kte tu, ada x kte ucap terima kasih kt dia dgn mengucap alhamdulillah? cuba kte hijrah mulai skrg, tekad dlm hati utk sentiasa ingat kat Allah x kira susah atau senang.. pe yg penting, DOA ya kwn2.. insyaAllah, Allah sentiasa dgr doa hamba2nya.. 


ha, ni la kehebatan doa.. hm, ok la, smpai sini dulu.. dah ngantok ni.. hm, slmt mlm, assalamualaikum.. :) 


Comments

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

cashier econsave kjap..

Tanam Anggur :P