SAHABAT


assalamualaikum.. :) alhamdulillah, sye diberi kesempatan utk update blog ari ni.. skrg ni memg sye busy sket, dgn kuiz, dgn mid term, dgn assingmnt dan mcm2 lg.. tpi, pa pe pun yg berlaku, cer nengok gambo kat atas.. ha, jgn lupa senyum ya kwn2.. :)..

so, bila sye byk kje nak buat ni kan, dgn tiap2 mlm ada klas ganti sume, stress tu akan hadir dlm diri kita.. kengkadang, kte x tau cmne nak hadapi stress.. mse stress, sume perasaan ada, nak nangis ada, nak marah org ada, malas nak layan sume org, pe bnda yg kte buat sume serba x kene.. tpi pa pe pun, ingat la bahawa, kte sentiasa ada ALLAH.. :)



tpi, bukan masa kte ada problem je kte cari Allah, mse kte senang pun kte kene cari Allah jugak, utk menyatakan rasa syukur kte pada Nya sebab dia dah bagi kte kesenangan.. Alhamdulillah.. 

jd, sye nak cter sket la pe yg berlaku kat sye ptg td.. knape ntah, tetiba stress menguasai diri sye.. sye tgh wat assgnmnt subjek wacana mse tu, tpi tetiba je sye rse sdeh sbb sye x dpt nak wat btul2 utk kuiz subjek mekanisasi sye pg td.. prof tu memg x kasi kte org nota, tpi kalu dia bg nota sekali pun, soalan kuiz tu x sumenye ada dlm nota.. kebanyakan jwpn tu dia ada ckp mse lecture.. mknanya, jwpn kuiz pun x de dlm nota.. pulak tu, subjek tu sye x berapa nak minat sebab subjek psal mesin2, traktor, sye pmpuan kan, mana la minat bnda2 ni sume.. so, sye sbnrnye selalu sgt pkir cmne sye nak buat supaya sye bleh skor subjek ni.. tu la, bila terlalu pkir psal bnda ni td, sye pun rse cam syahdu sgt sbb risau sye x leh perform utk sem 1 ni.. so, sye pun ngadu la kat kwn sye sorg ni, nama dia Balqis Amira.. lawa org nye, muka dia arabic sket, bg sye.. so, dia telah memujuk hatiku yang lara ini.. dia post kat fb sye.. jap ea, sye copy paste.. 

sahabat...
mengenalimu ibarat melengkapi separuh hidupku..
melengkapkan separuh imanku..
berpenganglah kamu dengan tali Allah seerat-eratnya..
jgn biar dirimu kalah dengan bisikan syaitan..
ketahuilah sahabat Allah itu dekat terlalu dekat..
kasih sayangNYA terlalu luas untuk kau rasai..
memang mujahadah itu pahit wahai sahabat tetapi pengakhirannya sangat manis..kuatkan semangat sahabat..
Insha Allah syurga menantimu kelak

Asiah...kuatkan semangat...gambate...sayang kau kerana Allah..:))


ha, ni la yg dia post kat wall sye.. hehehe... sye cter kat dia problem sye tu, kte org chattng je.. sambil chat tu, memg berjurai - jurai air mata sye.. tpi pastu, dia pujuk sye, dia sruh ingat, ini merupakan ujian Allah, mngkin skrg Dia bg mrkh kuiz sye sket, tpi satu ari nnti msti Dia nak bg lbeh kat sye.. nmpak x konsep sahabat tu cmne.. saling memperingati antara satu sama lain.. dan skrg, sye dah set blek mindset sye.. kwn sye tu la yg ubah sye td.. Alhamdulillah... 

hm, k la, dah ngantok ni... bye..

assalamualaikum.. ;)



Comments

  1. sori ya, tulisan yg bwh tu, tetiba kecik plak.. hehe, x reti ubah la plak.. sori ya kpd yg bce..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

adik beghadik :D

tesis ohh tesis

A day to remember :*