MAK DAN ABAH

assalamualaikum.. salam jumaat kpd sume.. :).. 

alhamdulillah, sye berkesempatan utk update pg ni.. sbbnye, ari ni sye x de kuliah.. heheh.. seronok..  

jd, ari ni sye nak kongsi sikit ilmu.. ha, pg td solat subuh kn?? ada x bce doa ni??


ha.. doa ibu bapa.. cer nengok gambo dak comel kat bwh ni plak.. 



ha.. btul tu kwn2.. selagi kte berdoa utk kedua ibu bapa kte.. selagi tu x kan putus rezeki Allah kpd kte.. ni nak tnye sket.. bila last time korg call parents korg?? yg rapat ngan mak, selalunya call mak, yg rapat ngan abah, selalunya call abah la kn, yg rapat ngan dua2 yg pling bagus.. call dua2.. ada satu ceramah ni, ustazah ni sorg pensyarah tau.. setiap kali dia msuk lecture, dia akan tanye student dia, ari ni dah call mak ke belom? knape dia sruh student dia call mak msing2?? utk ingat kn mak supaya jgn lupa doa kn kte utk ari ni.. nmpak x?? call mak ari2.. sye teringat plak kwn2 sye mse kat matrik dulu.. yg sorg, call mak dia ari2.. yg sorg, call mak dia 2 ari sekali, cam sye la.. yg lg sorg, dgn bangganya dia g tau kte org, dia tggu mak dia yg call dia dan dia x kan call mak dia selagi x de hal pnting.. ha.. agak2, antara kte org2 ni, spe yg pling pndai?? yg ari2 call mak dia tu, dpt 4 flat.. kte org yg 2 ari skali call mak ni kat tgh2 la result kte org.. skrg ni alhamdulillah kte org yg call mak ni sume dah berada di universiti tpi yg tggu mak dia call ni skrg msih lg berada di matrik.. ha.. sye bkn nak ngumpat psal kwn2 sye, tpi utk dijadikan pengajaran.. ni baru cter psal call mak, blom yg len2 lg.. nmpak x betapa besarnya effect ibu bapa dlm kehidupan kte seharian.. hm, jd jgn lupa doakan mereka k.. 



hm.. jd, ingat la bahawa.. sila lihat gambo di atas.. hehe.. nak tnjuk la sket gambo mak ngan abah sye.. hehe



ha, yg cun melecun ni mak sye.. haha.. 



yg hensem cam shah rukh khan ni plak abah sye.. haha.. conclusionnye, sye syg dorg sgt2 la.. hehe.. ok, smpai sini dulu wat mse ni.. k, bye..

assalamualaikum..:)

Comments

Popular posts from this blog

tesis ohh tesis

adik beghadik :D

A day to remember :*